UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Путіна вважають, що американські санкції їм не страшні

За словами російської влади, макроекономічна стабільність Росії поза ударом.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що новий пакет санкцій США проти Росії ніяк не вплине на макростабільність країни, - цитують політика ТАСС і РБК.

«Ви, напевно, вже чули заяви наших економістів на цей рахунок. Можу тільки повторити, що в повній мірі забезпечується макростабільність, наш регулятор діє впевнено і успішно », - сказав Пєсков.

«Пристрасть США до введення санкцій залишається неприйнятною для РФ. Принцип взаємності залишається основоположним при виборі Москвою відповіді на нові санкції Вашингтона, але остаточне рішення прийме президент », додав Пєсков.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки ввели проти Росії найпотужніші санкції за сім років. За рішенням Мінфіну США, фінустановам країни з 14 червня заборонено брати участь у первинному ринку рублевих і нерублевих облігацій, випущених Центральним Банком РФ, Фондом національного добробуту або Міністерством фінансів РФ, видавати їм позики в рублях або іншій валюті (в перспективі санкції можуть бути розширені на суверенний борг Росії ).

Раніше апарат директора Національної розвідки США опублікував розсекречений звіт про іноземне втручання у вибори 2020 року, в результаті якого президент Росії керував радикальними зусиллями, спрямованими на очорнення кандидатури Байдена. Росія традиційно все заперечує.