UA / RU
Підтримати ZN.ua

У посольському кварталі Кабула прогримів вибух

У столиці Афганістану вибухнула бомба, прикріплена до автомобіля.

У вівторок, 5 січня, в дипломатичному кварталі Кабула вибухнула магнітна бомба, прикріплена до автомобіля, передає РБК-Україна.

Вибух став черговою акцією в серії терактів, скоєних іламістськи угрупуванням Талібан" у афганській столиці в цьому році. Він прогримів в районі Вазір Акбар Хан, де розташовані посольства іноземних держав і ряд урядових будівель.

Інформація про жертв уточнюється.

Нагадаємо, 21 грудня три ракети вразили дипломатичний квартал Кабула. Одна з нихпопала на площу Масуд, біля входу в посольство США, друга впала в районі Ширпур, третя - близько центру міста. Відповідальність за обстріл взяли на себе таліби.

Влітку нинішнього року Пакистан і Афганістан приступили до переговорів історичної важливості. Екс-президент Пакистану Первез Мушарраф, коментуючи зближення двох традиційно ворогуючих країн, вперше офіційно визнав, що Ісламабад підтримував талібів. Зараз афганські сили правопорядку намагаються витіснити талібів з ключового в плані торгівлі опіумом району Сангін в провінції Гільменд.

Спостерігачі вважають, що активізація Талібану пов'язана з спробами повстанців захопити велику територію в спробі домогтися істотних поступок в ході переговорів.