UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі зафіксований стрибок інфікування та смертності від коронавірусу

Мінохоронздоров'я країни вводить додаткові обмеження.

За добу в Польщі зафіксовано 12 146 випадків інфікування коронавірусом, що є найвищим показником з 6 січня.

Напередодні було зафіксовано 372 летальні випадки від COVID-19, що є найвищим показником з 15 січня, інформує МОЗ Польщі в Twitter.

За добу в Польщі було проведено понад 61 тисячі тестів на коронавірус. Сьогодні в лікарнях Польщі знаходиться майже 13,5 тисячі осіб з коронавірусів, що становить 52% від всіх койко-місць, підготовлених для пацієнтів з COVID-19.

Глава МОЗ Польщі Адам Недзельський оголосить 24 лютого новий перелік обмежень карантинного режиму. Планується введення заборони на носіння хусток, шарфів або пластикових масок як засобів захисту від інфікування і буде вводитися вимога носити тільки медичні маски. Крім того, очікується, що уряд Польщі введе на кордоні з іншими країнами ЄС на заході та півдні (Німеччина, Чехія, Словаччина) перевірку на наявність негативного тесту на коронавірус. У разі його відсутності особи при перетині польського кордону будуть потрапляти на обов'язковий карантин.

Не виключено, що обмеження будуть мати регіональний характер, бо кількість інфікованих в різних регіонах країни різне.

Глава МОЗ запевнив, що уряд країни буде приймати "сміливі рішення", щоб учні старших класів шкіл якомога швидше повернулися до стаціонарного навчання. Він зазначив, що відсутність стаціонарного навчання негативно впливає на психіку школярів.

Читайте також: "Найгірший сценарій позаду": У ВООЗ спрогнозували закінчення пандемії COVID-19

На сьогодні в Польщі заразилися коронавірусів вже понад 1,6 млн осіб, померли понад 42,8 тисячі.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі з депутатами консервативної партії заявила, що в країну прийшла третя хвиля коронавірусу.

Меркель застерегла від ослаблення карантинних обмежень.

Будь-яке ослаблення карантину, яке ввели в кінці минулого року і продовжили до 7 березня, має здійснюватися обережно і поступово, наполягає Меркель.

Влада Швеції готові вводити правила карантину, якщо в країні погіршиться ситуація з COVID-19.

У країні прийнятий закон, що розширює повноваження влади в боротьбі з пандемією COVID-19.

Правила передбачають закриття магазинів, спортклубів, музеїв, парків розваг, ресторанів і кафе, а також обмеження доступу до місць з великим скупченням людей.

Масові заходи та приватні зібрання на свіжому повітрі або в закритому приміщенні, є в залі сидячі місця чи ні, - все це буде враховуватися. До сих пір обмеження на кількість відвідувачів були однаковими для всіх типів заходів.

Станом на 24 лютого у світі зафіксовано 112 093 790 випадків зараження COVID-19, свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.

За добу: 500 073 людини; померли 2 485 264 осіб (+11 152); одужали 63 281 007 людей (+277 752).