UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі розпочали роботу пункти вакцинації від COVID-19 на цвинтарях

Тимчасово на час Дня поминання померлих

У Польщі напередодні Дня поминання померлих на цвинтарі почали працювати пункти вакцинації населення від COVID-19. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Polsat News.

Подібні пункти вакцинації працюють у всій Польщі. Охочі можуть вільно прищепитися препаратами від Johnson&Johnson та Pfizer. Це можливість для тих, хто ще не вакцинований чи планує отримати третю дозу.

Наприклад, пункт вакцинації у Жешуві розпочав роботу у суботу та приймав пацієнтів до 1 листопада. Там можна було безплатно зробити щеплення препаратами Johnson&Johnson та Pfizer з 9:00 до 16:00, а також провести швидкий тест на антитіла до COVID-19.

Деякі мешканці Жешува підтримали цю ідею.

«Взагалі всі приходять до рідних на цвинтарі, тому якщо хтось раніше не був вакцинований, то зараз буде дуже хороша можливість», — сказав один із мешканців, який вирішив отримати третю дозу у вакцинальному автобусі.

Міська влада Жешува подбала про те, щоб проінформувати мешканців про можливість вакцинації на цвинтарі, і надіслала смс-повідомлення з такою інформацією. Також влада підготувала листівки та інформаційні матеріали.

Лише у Підкарпатському воєводстві вакцинаційні автобуси було встановлено у десяти містах.

У Польщі від коронавірусу повністю вакциновано 61,3% населення.

Читайте також: Ранок у червоній зоні: як кияни добиралися на роботу в перший день посиленого карантину

Раніше повідомлялося, що вчені з Університету Квінсленду розробили метод проведення вакцинації з використанням пластиру. Це дозволяє ввести препарат в організм безболісно.