UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі готують реформу уряду, Моравецький залишиться прем'єром

На початку червня Сейм, на прохання переобраного президента Дуди, висловив вотум довіри уряду.

Восени на уряд Польщі чекають зміни, розповів «Польському радіо» лідер правлячої «Право і справедливість» (PiS) Ярослав Качинський. Втім, чинний прем'єр-міністр Матеуш Моравецький залишиться, додав він.

«Зміни, безумовно, будуть. Думаю, одразу після канікул. Прем'єр-міністр залишиться, але конструкцію уряду буде змінено, щоб усунути ситуацію, коли одне рішення ухвалюється кількома різними міністерствами одночасно», - пояснив Качинський.

На його думку, зміни дозволять зробити процес прийняття рішень в уряді більш ефективним.

Лідер PiS не назвав міністрів, яких можуть змінити за результатами кадрової реформи, але наголосив на тому, що повідомлення ЗМІ про можливу заміну Моравецького безпідставні.

Читайте також: Пропонували забрати Львів і розпитували про Зеленського: російські пранкери розіграли президента Польщі

Нагадаємо, 28 червня в Польщі відбулися вибори голови держави. За підсумками першого туру у другій вийшли чинний президент Анджей Дуда та кандидат від опозиції, мер Варшави Рафал Тшасковський.

У підсумку Дуда випередив свого суперника з незначним відривом, набравши 51,21% голосів виборців (48,79% у Тшасковського).

Докладніше про те, як зміниться польська політична сцена і чого чекати Україні, читайте в статті Олександра Шевченка «Перемога у межах статистичної похибки» для ZN.UA.