UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі хочуть створити держагентство по справах українських мігрантів

Агентство має контролювати захист трудових прав українців

Заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький заявив, що в Польщі задумалися над створенням державного агентства по справах українських мігрантів, повідомляє "Європейська правда".

За словами дипломата, в Польщі працює близько двох мільйонів українських робітників. У той же час, польські фірми мають потребу в українських співробітників.

"Можливо, доцільним було б створити державне агентство, яке працювало б і в Україні, і в Польщі, інформувала б українців, які є вакансії", - сказав Ціхоцький.

Читайте також: Польща почала активно видавати статус біженця українцям - Rzeczpospolita

Польща спростить працевлаштування для українців. Міністр інвестицій і розвитку Польщі Єжи Квециньский заявив, що польський уряд розробляє нові положення соціально-міграційної політики, які повинні полегшити перебування в країні трудових мігрантів, зокрема, з України.

Національний банк Польщі прогнозує, що до кінця 2020 року на польський ринок праці щороку прибуватиме 200-300 тис. українців. Про це заявив заступник директора департаменту економічного аналізу Нацбанку Польщі Яцек Котловський.

Раніше, стало відомо, що у Польщі відкрили гарячу лінію з питань легального працевлаштування та захисту прав працівників з числа громадян України. Бувають випадки, коли польські роботодавці використовують українських заробітчан, виплачуючи їм меншу зарплату або не забезпечуючи адекватних умов праці.