UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Північній Кореї засудили до розстрілу чоловіка, який завіз копію серіалу «Гра в кальмара» в країну

Місяць тому уряд КНДР розкритикував серіал «Гра в кальмара», назвавши його прикладом «дикості у південнокорейському капіталістичному суспільстві».

У Північній Кореї чоловіка стратять за те, що він продавав флешки з епізодами серіалу. А за покупку однієї з флешок до ув'язнення засудили сімох школярів, повідомляє Radio Free Asia.

Зазначається, що один з учнів отримав довічний термін. Саме він придбав флешку. Іншим школярам присудили до п'яти років каторги.

В цей час у навчальному закладі проводяться обшуки. За деякими даними, звільнили директора школи, секретаря у справах молоді та класну керівницю. Не виключено, що їх можуть послати на вугільні шахти як покарання.

Винесення цього вироку – перший випадок після ухвалення у січні 2021 року у Північній Кореї закону «Про викорінення реакційної думки та культури».

Він передбачає покарання у вигляді розстрілу за розповсюдження, перегляд чи зберігання фільмів чи книг із «капіталістичних країн» – Південної Кореї та США.

Читайте також: Сестра Кім Чен Ина увійшла до складу найвищого органу виконавчої влади в КНДР

Раніше повідомлялося про те, що Північна Корея, ймовірно, продовжує експлуатацію ядерного реактора з виробництва плутонію. Комерційні супутникові знімки Центру ядерних досліджень у Йонбені від 24 листопада є додатковим доказом того, що реактор потужністю 5 МВт (ел.) працює.