UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пентагоні пояснили, для чого потрібна ядерна зброя малої потужності

США, таким чином, зможе завдати аналогічного удару у відповідь у разі застосування проти країни малопотужної ядерної зброї.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс пояснив необхідність створення ядерної зброї малої потужності політикою ядерного стримування. Про це він розповів журналістам під час брифінгу в Білому домі.

"Мова йде про ядерне стримування. І, говорячи про ядерне стримування, ми вважаємо, що деякі країни можуть вирішити, зокрема, що якби вони використали в бою малопотужні бомбу, ми б не відповіли на удар дуже потужною бомбою. Наша відповідь на це – створити малопотужні бомбу і сказати: "Не розраховуйте!" - зазначив очільник Пентагону.

Він також додав, що політика стримування є динамічною і змінюється з року в рік, тож нова стратегія полягає в тому, "щоб підвищити поріг".

Днями КНДР розкритикувала нову ядерну доктрину США, зазначивши, що вони переконалися в правильності свого шляху щодо зміцнення ядерних сил стримування. Разом із тим, країна наголосила, що не завдаватиме ударів ядерною зброєю, допоки хто не зазіхне на її суверенітет чи інтереси.

У понеділок, 5 лютого, міністра закордонних справ Німеччини також розкритикував нову ядерну доктрину США, назвавши це запущенням спіралі нової гонки ядерних озброєнь.

Нагадаємо, у п'ятницю, 2 лютого, США представили світу свою нову ядерну доктрину. В документі особливо наголошується, що США мають намір підвищувати можливості свого ядерного потенціалу шляхом розробки ядерної зброї малої потужності. Це планується для того, щоб відповідати на подібні кроки інших країн, зокрема, Росіі, оскільки модернізація її ядерного потенціалу говорить про рішучість повернутися до статусу великої держави і гонки озброєнь.