UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нью-Йорк для переговорів вилетів заступник лідера КНДР, генерал Кім Ен Чоль

Трамп заявив про те, що в даний час проводяться зустрічі з саміту на вищому рівні.

Один з найбільш наближених до північнокорейського лідера Кім Чен Ину генералів - Кім Ен Чоль - вилетів в Нью-Йорк для переговорів з американськими властями стосовно саміту 12 червня в Сінгапурі. Про це в Twitter повідомив президент США Дональд Трамп.

"Ми зібрали чудову команду для переговорів з Північною Кореєю. В даний час проводяться зустрічі з саміту на вищому рівні і багато іншого. Кім Ен Чоль, заступник голови КНДР, направляється в Нью-Йорк", - йдеться в повідомленні.

We have put a great team together for our talks with North Korea. Meetings are currently taking place concerning Summit, and more. Kim Young Chol, the Vice Chairman of North Korea, heading now to New York. Solid response to my letter, thank you!

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 травня 2018 р.

Кім Ен Чоль - північнокорейський генерал і політик, який в даний час є заступником голови Центрального комітету Робітничої партії Кореї у справах Південної Кореї і керівником Департаменту праці Об'єднаного фронту. З лютого 2009 року по січень 2016 він був директором Головного управління розвідки, основної розвідувальної служби країни.

Читайте також: Американські дипломати прибули до КНДР для підготовки зустрічі Трампа з Кім Чен Ином

У США відклали введення санкцій проти КНДР через підготовку спільного саміту. Президент США підтвердив прибуття американської делегації в Пхеньян.

Нагадаємо, 9 травня держсекретар США Майк Помпео вдруге відвідав Пхеньян та погодив точне місце і час проведення зустрічі лідерів президента США Дональда Трампа з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином. Зустріч мала відбутися 12 червня в Сінгапурі.

Напередодні зустрічі Кім Чен Ин звільнив з табору трьох громадян США, а також заявив про плани закрити ядерний полігон наприкінці травня. У свою чергу, Держсекретар США заявив, що Вашингтон готовий надати Північній Кореї гарантії безпеки, якщо Пхеньян відмовиться від ядерної зброї.

Проте незабаром у Пхеньяні звинуватили Вашингтон і Сеул у "репетиції вторгнення" до Північної Кореї, скасували заплановану зустріч лідерів КНДР і Південної Кореї, а також заявили про загрозу зриву зустрічі Трампа з Кім Чен Ином.

24 травня президент США Дональд Трамп скасував зустріч з головою КНДР Кім Чен Ином. Держсекретар Майк Помпео пояснив, що Пхеньян протягом останнього часу ігнорував запити Вашингтона про підтвердження проведення саміту в Сінгапурі, і Білий дім і Держдепартамент переконалися в безперспективності зустрічі

Наступного дня Кім Чен Ин заявив про твердий намір зустрітися із Трампом, а 27 травня до Пхеньяну прибула група американських високопосадовців для підготовки переговорів.

Докладніше читайте в матеріалі Наталії Бутирської "Корейський півострів: довгий шлях до миру" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".