UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Норвегії працівники нафтовидобувної галузі оголосили страйк

Страйк почався опівночі і наразі охоплює сім родовищ.

У Норвегії працівники нафтових родовищ оголосили страйк, вимагаючи від своїх роботодавців вищої заробітної плати. Очікується, що призупинення роботи нафтовидобувних підприємств спричинить суттєве зниження видобутку палива у країні, яка є одним із його найбільших європейських експортерів. Про це повідомляє Reuters

За інформацією джерела, робітники нафтових родовищ вимагають підвищення заробітної плати, через зростаючу інфляцію. В уряді Норвегії уважно стежать за ситуацією і заявили, що готові втрутитися, щоб вирішити конфлікт між сторонами.

Повідомляється, що вже 5 липня через страйк видобуток нафти і газу у Норвегії може скоротитися на 89 000 барелів нафтового еквівалента на добу, з яких видобуток газу складе 27 500 барелів на добу. Наразі страйки відбуваються на семи родовищах. Вони почалися опівночі за місцевим часом.

Читайте також: ОПЕК+ збільшать видобуток нафти на 50%

Раніше повідомлялося про те, що Норвегія розгляне питання про постачання газу Україні. Про це під час зустрічі у Києві домовилися Президент України Володимир Зеленський та норвезький прем’єр Йонас Гар Стере.

У зв’язку з можливою співпрацею двох країн, страйк норвезьких робітників не йде на користь Україні, якій у цьому опалювальному сезоні треба закупити близько 6 млрд кубометрів газу. На це знадобиться приблизно 8 млрд дол., яких у країни немає. Подробиці в тексті Ігоря Маскалевича «Без газу і грошей. Як Україна готується до опалювального сезону».