UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині вводять "правило двох осіб" для пілотів

Причиною нововведення стала катастрофа А320 у французьких Альпах.

Управління цивільної авіації Німеччини вводить "правило двох осіб", згідно з яким в кабіні літака повинні перебувати не менше двох членів екіпажу. Подібне правило вже діє в США, повідомляє "Бі-бі-сі".

В управлінні зазначають, що інструкція набуде чинності найближчим часом. До цього в кабіні літака на недовгий час міг залишатися один з двох пілотів.

Подібні заходи пов'язані з причиною катастрофи А320 у французьких Альпах. За даними прокуратури, 28-річний другий пілот А320 Андреас Любиц міг навмисно знищити літак. Трохи раніше стало відомо, що записи "чорних скриньок" літака Airbus німецької авіакомпанії Germanwings, який розбився у французьких Альпах 24 березня, свідчать, що один з пілотів вийшов з кабіни і не зміг повернутися на робоче місце, коли літак різко пішов вниз.

Читайте також: Папа римський може приїхати в Україну

Як повідомлялося, пасажирський літак А320 авіакомпанії Germanwings, що летів з Іспанії в ФРН, розбився у вівторок на півдні Франції в гористій місцевості. На його борту перебували 144 пасажири і шість членів екіпажу. Повідомлялося, що лайнер перед катастрофою протягом досить тривалого періоду втрачав висоту. Як уточнюють ЗМІ, літак падав протягом 10 хвилин.