UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині відкрили перший у світі завод, який не викидає парникові гази

За даними компанії, такі виробництва зможуть скоротити 40% викидів парникових газів до 2020 року.

Шведсько-швейцарська компанія ABB Ltd. відкрила у Німеччині перший у світі завод, який не викидає в повітря вуглекислого газу. Про це повідомляється на сайті компанії.

Завод заощаджуватиме близько 630 тонн СО2 щороку. За даними компанії, такі виробництва зможуть скоротити 40% викидів парникових газів до 2020 року.

На заводі встановили сонячну електросистему, яка повністю забезпечує потреби фабрики. Надлишок енергії передають в комунальну мережу.

"Інтелектуальна екосистема підвищує енергоефективність, стійкість та збереження ресурсів, що дозволяє створити справжнє майбутнє без викидів у промисловості", – розповів президент компанії з електрифікації Тарак Мехта.

На заводі виробляють електричне обладнання, розетки і вимикачі. ABB має 30 заводів у Німеччині.

У минулому році кліматологи повідомили про те, що США вже відчувають серйозні і дорогі наслідки зміни клімату. У звіті ООН, опублікованому в жовтні, вчені погоджуються, що для того, щоб утримати потепління планети на рівні 1,5 градуса або менше, викиди вуглецю в атмосферу після 2020 року повинні різко скоротитися, і у нас є всього приблизно 12 років, щоб це зробити. Але як? Видання Vox до дня Землі підготувало список заходів, які допоможуть людству впоратися зі змінами клімату.