UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині назвали ім'я спецпредставника з питань України

"Розраховуєм на тісну і довірливу взаємодію".

Міністерство закордонних справ Німеччини призначило на посаду спецпредставника з питань України Жан-П'єра Фрьолі. Про це на своїй сторінці у Twitter написав уповноважений МЗС ФРН з питань Східної Європи Міхаель Зіберт.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вже привітав це призначення та побажав Фрьолі успіхів "у дальшому зміцненні українсько-німецького партнерства, яке щодня набуває рис стратегічного".

Також дипломата привітали представники посольства Німеччини в Україні.

"Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з Вами і сподіваємося незабаром вітати Вас в Києві!" -заявили у амбасаді ФРН.

Фрьолі відомий своєю роботою старшим політичним радником та керівником управління Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ.

Нагадаємо, 2 червня відбувся візит української делегації до Берліну. До складу делегації увійшли: голова ОП Андрій Єрмак, його заступник Ігор Жовква, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран та інші посадовці.

У Берліні члени делегації зустрілись з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером і міністеркою оборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер.

Сторони обговорили припинення вогню в Донбасі, розмінування територій на сході країни та відкриття нових пунктів пропуску на лінії розмежування. Німеччина також заявила, що підтримує Україну в прагненні інтенсифікувати Мінський процес для припинення бойових дій і чекає на продовження переговорів у нормандському форматі.