UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Москві затримали опозиціонера Навального

В Росії сьогодні проходять акції на підтримку бойкоту президентських виборів 2018 року.

Правоохоронці затримали в Москві російського опозиціонера Олексія Навального, повідомляє Meduza.

Наголошується на тому, що політика затримали на Тверській вулиці, під час акції "Страйк виборців". Акція спрямована на підтримку бойкоту виборцями виборів президента Російської Федерації, призначених на 18 березня 2018 року.

Ще до затримання Навальний звернувся до своїх прихильників, заявивши про те, що його "відбивати (у поліції – ред.) не треба".

Поліцейські затримали політика на підході до Пушкінської площі. До цього він протягом декількох хвилин ішов у натовпі учасників акції по узбіччю Тверської вулиці.

Нагадаємо, 18 грудня в Росії офіційно стартувала президентська кампанія. Вибори президента РФ відбудуться 18 березня 2018 року.

Про наміри брати участь у виборах президента повідомили 23 людини, у тому числі, діючий президент РФ Володимир Путін, телеведуча Ксенія Собчак, лідер ЛДПР Володимир Жириновський і опозиційний політик Олексій Навальний. "Комуністична партія" висунула кандидатуру директора підмосковного ЗАТ "Радгосп імені Леніна" Павла Грудініна.

Центральна виборча комісія РФ відмовилася зареєструвати Олексія Навального в якості кандидата в президенти.

Детальніше про вибори без вибору в Росії читайте у статті Івана Валюшка "Все буде Путін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".