UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінську затримали фрілансера білоруської служби «Радіо Свобода»

Дружина Андрія Кузнечика не знає, на якій підставі його затримали.

У Мінську затримали фрілансера «Радіо Свобода» Андрія Кузнечика, повідомили у білоруській службі РС. На зв'язок журналіст перестав виходити напередодні.

Дружина Андрія Кузнечика повідомила, що 25 листопада близько 17:00 він поїхав на прогулянку велосипедом, поки вона залишилася з двома дітьми. Пізніше чоловік повернувся додому із двома чоловіками у цивільному.

«Один, мабуть, головний, назвався Іваном. Ні хто вони, ні звідки взялися, не повідомлялося. Мені наказали перейти до іншої кімнати та подбати про дітей, щоб не заважати. Обшук пройшов досить «інтелігентно» – мої речі та дитячі речі не чіпали. Забрали у Андрія все обладнання та телефон, мій мобільний телефон та планшет, гроші. Андрію наказали одягнутися та піти з ними. З речей не дозволили нічого взяти, окрім запасних штанів. Сказали, що заберуть ненадовго, на кілька днів», – розповіла дружина Андрія Кузнечика.

Вона встигла підписати документ, де було перераховано вилучені речі. На якій підставі затримали чоловіка, вона не знає.

Читайте також: Окупанти в Криму на пів року продовжили арешт журналісту "Радіо Свобода" Єсипенку

Влітку минулого року на тлі протестів у Мінську із застосуванням сили затримали політичного оглядача білоруської служби «Радыё Свабода» Віталія Циганкова та його дружину. При цьому в МВС Білорусі заявляли, що ніхто нікого нібито не бив, а водія та пасажира машини доставили до Московського РУВС для розгляду.

Через кілька днів у Мінську затримали двох журналістів російської редакції «Радіо Свобода». Юлію Вишневецьку та Андрія Кисельова вигнали з Білорусі, і на п'ять років заборонили в'їзд до країни.