UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони Росії та Китаю заявили про поглиблення відносин

Бєлоусов провів перемовини у Пекіні.

Росія та Китай провели "суттєві" оборонні та військові переговори для зміцнення зв’язків. Про це заявив міністр оборони РФ Андрєй Бєлоусов за підсумками візиту до Пекіну та зустрічі з віцеголовою центральної військової комісії КНР Чжан Юся, повідомляє Reuters.

"Військові відомства Росії та Китаю єдині в оцінках глобальних процесів і мають спільне розуміння того, що потрібно робити в ситуації, що склалася", — заявив міністр оборони держави-агресора.

Читайте також: Москва підпорядковується Пекіну в антизахідній осі — Столтенберг

Своєю чергою Міноборони Китаю заявило, що сторони сподіваються на поглиблення та розширення військових відносин. Бєлоусов додав, що очільник Кремля Владімір Путін та китайський лідер Сі Цзіньпінь домовилися поглибити своє "стратегічне партнерство" та висловив впевненість в "ухваленні значущих, вагомих рішень". Reuters вказує, що Москва та Пекін зміцнюють своє "безмежне" партнерство та посилюють критику зусиль Вашингтона поширити свій вплив в Азії. 

Раніше заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявляв, що Китай надає Росії "дуже суттєву" допомогу для зміцнення військової машини Кремля, а натомість Москва передає Пекіну свої секретні військові технології підводних човнів і ракет. Посадовець підкреслив, що мова йде не про засоби подвійного призначення.