UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі прокоментували «примусову дедоларизацію» Росії з боку США

Речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що російський центробанк «у стані забезпечити стабільність»

Прессекретар Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що після запровадження американських санкцій проти Московської біржі, яка припинила через це торгівлю доларами та євро, російський центробанк «у стані забезпечити стабільність». Також речник Кремля заявив, що Росія обмірковує дії у відповідь. 

«Давайте виходити з тих заяв, які прозвучали з центробанку. Власне, центробанк – це мегарегулятор, він може забезпечити стабільність на всіх ринках, що і робиться», – заявив Пєсков, коментуючи санкції США, повідомляє російське пропагандистське агентство «Интерфакс».

Читайте також: США наклали санкції на проросійську очільницю молдовського регіону Гагаузія

Окрім цього, Пєсков повідомив, що Росія готує «дії у відповідь», не вдаючись у подробиці. 

«Ми думаємо над діями, які найкращим чином відповідатимуть нашим інтересам», – заявив Пєсков. 

Нагадаємо, 12 червня Мінфін США запровадив санкції проти Московської біржі, а також Національного клірингового центру та Національного розрахункового депозитарію, що входять до її групи. Біржа оголосила, що з 13 червня не проводитиме торги доларом та євро. Пізніше російський центробанк повідомив, що орієнтиром для учасників ринку стане курс китайського юаню до російського рубля. 

Читайте також: Британія розширила санкції проти РФ: під обмеження потрапили, зокрема, судна “тіньового флоту”

Раніше Міністерство фінансів США заявило Китаю, що запровадить санкції проти його  банків через зростання експорту товарів подвійного призначення до Росії. Речник Кремля Пєсков заявив, що це «шантаж» з боку США і «китайцям це не подобається».