UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі непризнання Європою легітимності Лукашенка назвали втручанням у внутрішні справи країни

Такі заяви не сприятимуть діалогу між ЄС та Білоруссю.

Прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков назвав невизнання Європейським Союзом диктатора Олександра Лукашенка президентом Білорусі непрямим втручанням у внутрішні справи країни. Про це повідомляє видання «РИА Новости».

У Росії зазначили, що такі заяви не сприятимуть діалогу між ЄС та Білоруссю.

"Ці рішення (про невизнання Лукашенка - ред.), безумовно, не сприяють розвитку діалогу і, по суті, є непрямим втручанням у внутрішні справи. Такі рішення однозначно будуть гальмувати і ускладнювати ведення діалогу цих держав з Білоруссю", - сказав Пєсков.

Росія, за словами Пєскова, не підтримує такі рішення ряду країн Європи.

"Ми вважаємо, що ці рішення суперечать взагалі міжнародного права", - заявив Пєсков.

Читайте також: Британія готує санкції проти Лукашенка та його режиму

Нагадаємо, 23 вересня в Палаці Незалежності в Мінську відбулася «інавгурація» Лукашенка. Про дату проведення церемонії не повідомляли, іноземних політиків і гостей на неї не запросили.

Не визнали білоруського диктатора президентом : УкраїнаСША, Німеччина, Словаччина, Литва, Естонія, Чехія, Данія і Польща. Штаб суперниці Лукашенка Світлани Тихановської назвав «інавгурацію» фарсом і заявив, що Лукашенко «просто пішов на пенсію».

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента, Алєксандр Лукашенко, який править країною з 1994 року, брав у них участь вже вшосте. Згідно з офіційними даними ЦВК, він отримав 80%, а Світлана Тихановська - 10% голосів виборців. Більшість країн не визнали вибори в Білорусі вільними і демократичними.