UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Конгресі США звернулися до Путіна, попередивши про майбутнє Росії

РФ буде зазнавати ще більшої ізоляції та приниження, переконані там. 

Співголова українського кокусу в Конгресі США Майк Куіглі заявив, що  цілі, які російський диктатор Владімір Путін поставив у війні проти України, вже зазнали невдачі. Він переконаний, що якщо РФ продовжить ведення бойових дій, то зазнає остаточної поразки, пише "Голос Америки"

З такою заявою Куіглі виступив після того, як делегація з республіканців та демократів відвідала Київ. Вони зустрілися з президентом Володимиром Зеленським, депутатами ВР, відвідали Бучу, Ірпінь та інші населені пункти. 

Куіглі розповів, що під час цього візиту відбулися плідні дискусії про вплив західної допомоги на війну і про те, що Штати та Конгрес можуть зробити, щоб продовжувати підтримувати українську боротьбу за демократію.

"Моє послання президенту Росії Путіну зрозумілі: ваші цілі в Україні зазнали невдачі. Якщо ви продовжите цей незаконний напад, Росія буде тільки ще більше ізольована і принижена. Україна та її союзники не будуть вагатися", - додав американський законодавець. 

Читайте також: Дружина Дудаєва для Rzeczpospolita: Перемога України у війні звільнить поневолені народи РФ

Нещодавно російський диктатор Владімір Путін заявив, що світовий порядок обвалився, але світ, як він переконаний, вже готовий до створення нового. На це відреагували у Держдепі США, зокрема речник відомства Нед Прайс нагадав, що РФ стала вигнанцем, хоча раніше від цього таки світового порядку сама ж отримувала вигоду. 

Кордони великої шахової дошки Бжезинського нині сильно розширилися, хоча Україна, як він і передбачав, залишається в її центрі. І умовний "Захід", і умовний "Схід" проводять огляд своїх лав, перевіряють міцність союзницьких договорів та оцінюють баланс сил. Які ж сьогоднішні союзи? Хто, з ким і проти кого товаришує? І що чекає світ після третьої світової війни, яка вже почалася, нехай поки що і гібридної? Про це розмірковує Сергій Корсунський у статті "Альянси, які будує Путін".