UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Китаї запевняють, що їх вакцини від COVID-19 можуть зрівнятися з Pfizer за ефективністю

Китайські компанії розробляють чотири вакцини

Провідний епідеміолог Китаю Чжун Наньшань запевняє, що китайські вакцини від коронавірусу приблизно так само ефективні, як і аналог від американської компанії Pfizer, ефективність якої оцінюють в 90 відсотків.

"Іноземна вакцина Pfizer може зупинити зараження в 90% (випадків), китайські розробки та дослідження вакцини теж (ефективні) приблизно на цьому рівні", - заявив він в ефірі державного китайського телебачення.

Епідеміолог додав, що відповідей на багато важливих питань про коронавіруси досі немає.

У Китаї підрозділ державної фармацевтичної компанії China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) і зареєстрованої в США Sinovac Biotech розробляють три вакцини в рамках цієї державної програми. Четверта вакцина проти COVID-19, розроблена CanSino Biologics, була схвалена для використання китайськими військовими в червні.

Moderna оголосила в понеділок, що попередній аналіз показує, що її експериментальна вакцина проти COVID-19 майже на 95 відсотків ефективна в запобіганні захворювань, в тому числі важких випадків. Ця новина з'явилася через тиждень після того, як фармацевтичний гігант Pfizer і його німецький партнер BioNTech підняли фондовий ринок і надії людей з новиною про те, що їх вакцина ефективна більш ніж на 90%.

Компанії Pfizer та Moderna, дослідження яких фінансуються урядом США, приступили до останньої третьої фази клінічних випробувань в кінці липня. Влада США вже закупили великі партії вакцини та готові почати розподіляти їх по країні, як тільки препарат буде схвалений до застосування.