UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Казахстані прокоментували інформацію про блокування Росією транзиту вугілля для України

Там не стали заперечувати існування певних обмежень. 

У Міністерстві інфраструктурного розвитку Казахстану заявили, що обмеження на транзит вугілля для України через Росію пов'язане з інфраструктурними проблемами в останній країні. Про це повідомляє "Інтерфакс-Казахстан"

Там додали, що РФ повністю не блокувала транзит, наразі існують лише певні обмеження. 

Учора глава комітету ВР з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус заявив, що транзит казахського вугілля для України припинено повністю. За його словами, це стосується усіх поставок, запланованих на листопад, а причетною до цього є "Російська залізниця". 

Читайте також: Понад 40 країн припинять фінансування нових вугільних електростанцій

Нагадаємо, що Україна сьогодні потребує імпортного вугілля. Українські порти днями мають прийняти п'ять суден із вугіллям із США загальним обсягом близько 280 тис. тонн. П'ять кораблів пливе: чотири – для ДПЕК та один – для державної "Центренерго".

Повідомлялося, що Україна збільшить у листопаді частку вугілля, що імпортується, порівняно з жовтнем. Компанії уклали контракти на постачання вугілля з Польщі, Казахстану та Південно-Африканської республіки. "Центренерго" планує імпортувати із цих країн близько 200 тис. тонн вугілля. Також продовжуються переговори з постачальниками із США.