UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Канаді від спеки за цей тижден померло втричі більше людей, ніж за попередні сім днів

На встановлення точної причини усіх летальних випадків може знадобитися кілька місяців. 

У Канаді продовжує рости кількість смертей внаслідок аномальної спеки. Видання The Guardian з посиланням на головного коронера Британської Колумбії  Лізу Лапойнт повідомляє, що число летальних випадків за останній тиждень було втричі більшим, ніж на попередні сім днів - 719 проти 290. 

"Екстремальні погодні умови, які пережила Британська Колумбія минулого тижня – спека – є суттєвим фактором, що сприяв збільшенню числа смертей", - коментує Лапойнт. 

Вона пояснила, що переважна більшість померлих - люди похилого віку, які жили на самоті у будинках з поганою вентиляцією. Проте точна причина їх смерті невідома. Аби її з'ясувати, можуть знадобитися місяці. 

Лапойнт зазначила, що у провінції в останні дні кількість смертей все ж почала зменшуватися, позаяк аномальна спека потрохи відступає. 

Читайте також: Дика природа під загрозою знищення через глобальне потепління — The Guardian

Нагадаємо, ООН підтвердила температурний рекорд, який було зафіксовано на аргентинській антарктичній науковій станції Esperanza минулого року. Комітет Всесвітньої метеорологічної організації ООН отримав повідомлення про зафіксовану 6 лютого 2020 року температуру, яка сягнула +18,3 °C, але підтвердив її лише зараз.

 Антарктика - це регіон, який теплішає найшвидше. За останні 50 років температура на півострові збільшилася майже на 3 °C.