UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Johnson & Johnson прокоментували стійкість вакцини проти штаму "Дельта"

Там заявили про забезпечення імунітету навіть через вісім місяців після щеплення. 

Дослідження вказало на стійкість вакцини проти ковіду Johnson & Johnson проти штаму коронавірусу "Дельта", який вперше виявили в Індії. Про це пише видання ABC News.

У лабораторному експерименті участь взяли 10 людей, надавши свої зразки крові. Дослідження показало, що після отримання однієї дози вакцини в усіх зразків сформувався імунітет та з'явилися антитіла, які можуть протистояти вірусу "Дельти".

"Нещодавно оголошені дослідження підтверджують здатність вакцини від COVID-19 Johnson & Johnson захищати здоровʼя людей в усьому світі", — наголосив заступник голови виконавчого комітету та головний науковий співробітник Johnson & Johnson Пол Стоффельс. 

За його словами, вакцина зберігає свою захисну функцію протягом наступних восьми місяців після щеплення. 

Читайте також: ЄС не продовжуватиме контракти на вакцини AstraZeneca та Johnson & Johnson

США визнали вакцину Johnson & Johnson ефективною. Вакцина більш ніж на 85% ефективна в запобіганні важких випадків COVID-19 і повністю запобігає госпіталізації і смерті. Загальна ефективність - 66%.

Бахрейн став першою країною у світі, яка схвалила екстрене використання вакцини Johnson & Johnson проти COVID-19.

На початку квітня в управлінні з контролю за продуктами і ліками США не знайшли зв'язку між застосуванням вакцини від коронавірусу Johnson & Johnson і тромбами у вакцинованих цим препаратом.

Раніше ВООЗ рекомендувала використовувати вакцину виробництва компанії Johnson & Johnson в країнах, де циркулюють мутував штами коронавируса.

Перевагою вакцини Janssen є те, що для захисту достатньо однієї дози і вона не потребує екстремально низьких температур для зберігання.