UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Японії зупинили роботу ядерного реактора через загрозу тероризму

Його роботу було відновлено чотири місяці тому.

У суботу, 23 жовтня ядерний реактор у японській префектурі Фукуй був зупинений всього через чотири місяці після його перезапуску, оскільки керуюча комнапія не змогла дотриматись термінів, встановлених регуляторами для впровадження належних антитеррористичних заходів, інформує Kyodo.

Припинення роботи реактора Mihama № 3 компанії Kansai Electric Power Co. відбулося раніше кінцевого терміну для виконання таких заходів.

Після проходження перевірки безпеки комунальне підприємство має на меті внести необхідні зміни роботі своїх об’єктів.

У червні енергоблок № 3 вперше за приблизно 10 років почав знову функціонувати та  став першим ядерним блоком, що працював після 40-річного терміну служби, запровадженого новими правилами після катастрофи на Фукусімі в 2011 році.

Реактор припинив роботу після аварії на Фукусімі, спровокованої потужним землетрусом та цунамі. Регулятор дав зелене світло реактору №3 після перевірки дотримання заходів безпеки.

Читайте також: Іран вже скоро може створити свою першу атомну бомбу – New York Times

Японский центр экономических исследований оценивает расходы на обеззараживание участка на Фукусиме от 470 до $660 млрд. После катастрофы 12 японских реакторов были окончательно закрыты; еще 24 остаются закрытыми до ожидания инспекций безопасности, что также увеличивает расходы.