UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Франції розкритикували російський Sputnik за спотворення соцопитувань на користь Фійона

Результати, які показав іномовник РФ, відрізняються від останніх результатів всіх основних соцопитувань.

Французька комісія по проведенню виборів спростувала новину російського іномовного телеканалу Sputnik про те, що кандидат від Республіканців Франсуа Фійон повернув собі лідерство в соціологічних опитуваннях перед президентськими виборами. Виборча комісія Франції зазначила, що, згідно з останніми результатами головних соцопитувань країни, повідомлення російського каналу є помилковим, пише Reuters.

Раніше повідомлялося, що кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон став мішенню "фейкових новин" російських ЗМІ. За словами Рішара Феррана, генерального секретаря партії Макрона, виборча кампанія зазнала тисяч кібератак.

Тим часом, Ле Пен і Макрон лідирують у соцопитуваннях на президентських виборах Франції. У першому турі за Ле Пен готові проголосувати 26% респондентів, за Макрона - 25,5%. Третім залишається кандидат "Республіканців", екс-прем'єр Франсуа Фійон - 19%.

Нагадаємо, що президентські вибори у Франції відбудуться у два раунди - 23 квітня і 7 травня 2017 року.

Більше про вибори у Франції читайте у статті Надії Коваль "Хто зробить Францію новою?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".