UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Флориді жорстко приводнився Boeing, постраждала 21 людина

Авіалайнер вимушено сів через сильну грозу, загиблих унаслідок інциденту немає.

У Флориді авіалайнер Boeing 737 зі 143 людьми на борту викотився зі злітно-посадкової смуги та впав у річку. Унаслідок інциденту постраждала 21 людина, повідомляє Reuters.

Інцидент стався поблизу міста Джексонвілл близько 21:40 за місцевим часом. Лайнер належить чартерній компанії Miami International Air, окрім 136 пасажирів на його борту знаходилися сім членів екіпажу.

Літак був змушений здійснити жорстку посадку в умовах сильної грози. Boeing впав на мілководді і не пішов під воду. За даними місцевої влади, загиблих і серйозно постраждалих унаслідок інциденту немає, травмовані ушпиталені, їхній стан не викликає у медиків побоювань.

На борту авіалайнера знаходилися переважно військовослужбовці американської військово-морської бази Гуантанамо (Куба) та члени їх сімей. На місці аварії працюють пожежники і рятувальники, які намагаються запобігти потраплянню авіапалива у річку.

Зазначимо, після аварії Boeing 737 MAX 8 в Ефіопії будь-який інцидент з авіалайнерами компанії розглядається через призму цієї аварії і ретельно розслідується.

10 березня в Ефіопії зазнав катастрофи авіалайнер компанії Ethiopian Airlines. Boeing 737 MAX 8 рейсу ET 302 летів з аеропорту Боле в столиці Ефіопії Аддіс-Абеба до столиці Кенії Найробі. На борту літака перебували громадяни 33 держав - 149 пасажирів і вісім членів екіпажу. Українців серед загиблих не було.

Трекер Flightradar24 називав можливою причиною аварії несправності, що далися взнаки відразу після вильоту літака з аеропорту. Рішення про тимчасову заборону польотів Boeing 737 MAX прийняли в ЄС, Канаді, Україні, Австралії, Китаї, Сінгапурі, Ефіопії і Південній Кореї, а також авіаперевізники Aeromexico, Cayman Airways, Comair і Aerolíneas Argentinas.

Федеральне управління цивільної авіації США не збиралося закривати повітряний простір для літаків цього типу, але президент Дональд Трамп розпорядився заборонити польоти Boeing 737 MAX над територією країни.