UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держдепі відповіли на публікацію про те, що США не підтримують вступ України в НАТО

Відповідна стаття напередодні вийшла в одному із американських видань.

Президент США Джо Байден підтримує членство України в НАТО, а інформація про протилежну позицію не відповідає дійсності. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

«Ці повідомлення не відповідають дійсності. Ви чули, як сам президент, а також держсекретар неодноразово говорили про те, що Україна буде членом НАТО», – відповів Міллер на питання, чому, за наявною інформацією, адміністрація американського президента виступає проти членства в Альянсі, попри те, що більшість членів НАТО за таке розширення.

Читайте також: Столтенберг не переймається через те, що США вийдуть з НАТО якщо Трамп стане президентом

Напередодні видання Foreign Policy написало, що Україна та її східноєвропейські союзники хочуть, щоб запрошення в НАТО надійшло якнайшвидше, але Вашингтон і Берлін насторожено ставляться до цього. Окрім США та Німеччини, опонентами запрошення виступають й інші західні представники НАТО. На їх переконання — не можна приймати Україну в НАТО, доки йде війна, щоб не спровокувати конфлікт Альянсу з РФ через окуповані українські території. Хоча в принципі, у довгостроковій перспективі, погоджуються на вступ України до НАТО.

Про те, чому саме Німеччина та США — головні противники вступу України до НАТО читайте у матеріалі Володимира Кравченко «Чи покличуть Україну до НАТО наступного року».