UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чорногорії поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів

Чергова акція протесту в чорногорській столиці Подгориці закінчилася сутичками активістів з поліцією.

Акція протесту опозиції в столиці Чорногорії Подгориці переросла в зіткнення з поліцією, після чого правоохоронці застосували проти демонстрантів сльозогінний газ, повідомляє чорногорська газета Vijesti.

Видання повідомляє, що ввечері в неділю кілька тисяч людей вийшли на мітинг чорногірського руху "Демократичний фронт". Це вже не перша акція протесту з вимогою відставки уряду Міло Джукановіча і формування перехідного уряду.

Політика чорногорської влади викликає критику з боку тих, кого в цій країні називають "оркестром Владіміра Путіна" - партії Нової сербської демократії, Соціалістичної народної партії, Чорногорської митрополії Сербської православної церкви, Руху за нейтралітет Чорногорії та низки неурядових організацій, зазначає Володимир Кім у статті для DT.UA.

Наприклад, лідер опозиційної Соціалістичної народної партії Срджан Міліч, який підтримує інтеграцію країни в ЄС, обвинувачує прем'єр-міністра М.Дукановича у зміні пріоритетів зовнішньої політики, які раніше були спрямовані на пошук балансу між Росією і Заходом.

Детальніше про ситуацію в Чорногорії читайте у статті Володимира Кіма Чорногорія: в кроці від членства в НАТО для "Дзеркала Тижня. Україна".