UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чечні пройшла раптова перевірка спецназу

Кадиров вирішив перевірити вірні йому війська.

Голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров провів раптову перевірку готовності військ спеціальних призначень до виконання бойових завдань.

"Провів раптову перевірку готовності підрозділів до виконання оперативно-тактичних завдань", - повідомив Кадиров.

За його словами, відбулася умовна ліквідація супротивника, який за легендою намагався скоїти теракти. Чеченський спецназ зробив висунення в гірничо-лісисту місцевість, де нібито знаходилися терористи.

"Таємно блокувавши даний квадрат, бійці приступили до нейтралізації зловмисників. Після того, як надійшов сигнал про виконання завдання, основні групи розпочали прочісування і зачистку місцевості", - зазначив глава Чечні.

Читайте також: У чеченському полоні можуть перебувати 400-700 українських громадян – "Відкрита Росія"

Останнім часом в Росії почастішали так звані раптові перевірки боєготовності військових підрозділів.

25 травня Міноборони РФ початок раптову перевірку боєздатності авіації і військ ППО Центрального військового округу (ЦВО). "В цілях подальшої підготовки до стратегічного вченню "Центр-2015" Верховним головнокомандувачем прийнято рішення перевірити боєготовність угруповання авіації і військ протиповітряної оборони ЦВО", - сказав російський міністр оборони Сергій Шойгу. Він також нагадав, що в рамках підготовки ЦВО в Таджикистані завершилася раптова перевірка готовності Колективних сил оперативного розгортання ОДКБ.

Крім цього, в самій Чечні зростає конфліктний потенціал за всіма напрямами: політика, економіка, релігія і т. д. Експерти вважають, що крихка стабільність в цій кавказькій республіці існує лише завдяки особистим стосункам президента РФ Володимира Путіна і глави Чечні Рамзана Кадирова. Зміна політичної кон'юнктури в Кремлі "держава в державі" Кадирова здатна створити для Москви великі проблеми; і навпаки – Кадиров без підтримки Путіна опиниться в центрі відразу кількох конфліктів, що здатне значним чином дестабілізувати обстановку в регіоні.