UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Брюсселі прокоментували відставку Залужного

У ЄС запевнили, що зміна головкома ЗСУ не вплине на підтримку України.

У Євросоюзі вважають внутрішньою справою України звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначення на неї Олександра Сирського. Про це заявила представниця Зовнішньої дипломатичної служби ЄС Набіла Массралі, передає «Інтерфакс-України.

«Заміна головнокомандувача – це внутрішнє рішення України і, фактично, це прерогатива президента», – зазначила Массралі.

Водночас вона не відповіла на питання, чи бачать у Євросоюзі ознаки нестабільності України з огляду на зміну головнокомандувача.

«Ми віддані підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і надавати все необхідне, незалежно від того, хто очолює Збройні Сили України», – додала Массралі.

Читайте також: Залужному присвоєно звання Героя України

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час свого вечірнього звернення 8 лютого повідомив про звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача та призначення генерал-полковника Олександра Сирського новим головнокомандувачем ЗСУ.

Глава держави додав, що до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Водночас Зеленський зазначив, що запропонував Валерію Залужному й надалі бути в команді.

За даними ZN.UA, новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ замість Олександра Сирського стане заступник міністра оборони України Олександр Павлюк. Водночас керівником Генштабу ЗСУ планують призначити командувача Силами територіальної оборони Анатолія Баргилевича.