UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Брюсселі поліція розігнала протести антивакцинаторів

Недільна акція протесту антиприщепників зібрала близько 50 тисяч людей.

Цієї неділі в Брюсселі поліція застосувала водомети та сльозогінний газ проти демонстрантів, які виступають проти щеплень від COVID-19 та інших коронавірусних обмежень, повідомляє The Associated Press.

Демонстранти скандували "Свободу!", йдучи вулицями міста. За даними поліції, протест зібрав близько 50 тисяч людей. Протестувальники ігнорували інструкції про те, що демонстрацію завершено і вони мають розійтися, тому розгоном протесту довелося зайнятися спецпризначенцям.

Після кількох інцидентів поліцейські водометами розігнали демонстрантів потужними струменями води, а густі клуби диму наповнили повітря бельгійської столиці.

Читайте також: У Франції виявили штам ковіду IHU: що про це відомо

Марш у Брюсселі проходив слідом за демонстраціями в інших європейських столицях у суботу, які також зібрали тисячі людей, противників вакцинації та інших вимог.

Раніше повідомлялося, що захист проти штаму "Омікрон" збільшується після введення бустерної дози. Вчені не припиняють досліджувати ефективність COVID-вакцин та бустерних щеплень проти нового варіанту "Омікрон".