UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії затримали хакера, який зламав системи Пентагону і NASA

Серед викраденої інформації були дані про бюджети, розташування військових об'єктів і відомості особистого характеру про тисячі людей, у тому числі військовослужбовців.

Влада США звинуватили хакера з Великобританії у зломі тисяч комп'ютерних систем, у тому числі приналежних американській армії, і викраденні величезної кількості секретних даних.

28-річний британець Лорі Лав був заарештований британським Національним антикримінальним агентством (NCA), яке проводить в його відношенні інше розслідування.

"Це затримання стало кульмінацією спільної роботи NCA, шотландських правоохоронних органів і наших міжнародних партнерів", - заявив журналістам представник NCA Енді Арчибальд.

Він також підкреслив, що "вони повинні знати, що де б вони не знаходилися, навіть якщо це найвіддаленіші куточки планети, їх знайдуть і їм доведеться відповісти за свої злочини".

Лав відпущений під заставу до лютого 2014 року.

За даними слідства, з жовтня 2012 року по жовтень 2013 року Лав і його спільники створювали в системах урядових відомств США спеціальні "лазівки" або "чорні ходи", що дозволяють знову потрапити в систему і викрасти секретні дані.

Нападу хакерів піддалися, зокрема, системи Управління з протиракетної оборони міністерства оборони та інженерного корпусу армії США.

Серед викраденої інформації були дані про бюджети, розташування військових об'єктів і відомостей особистого характеру про тисячі людей, у тому числі військовослужбовців.

Лав також проник в системи, що належать агентству NASA і з охорони навколишнього середовища. !zn

Читайте також:

Британського хакера посадили на 3,5 роки за крадіжку квот за Кіотським протоколом

У США оголошено вироки хакерам з України та Росії, що викрали номери майже 100 тис. кредиток

Білий дім готовий обмежити масштаби шпигунства

Хакер створив додаток для Android, що дозволяє викрасти літак