UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білорусі поступово формують «кулак» для повторного удару по Києву

Для передислокації сил до кордону достатньо буде двох днів.

Хоча Росія ще не накопичила у Білорусі достатньої для повторного штурму кількості військ, однак робота над цими планами проводиться, пише у своєму матеріалі «Путін знову хоче Київ: чи буде наступ із Білорусі?» Володимир Кравченко із посиланням на поінформовані джерела.

Офіційно у Білорусі зараз перебуває 9 тис. погано навчених та озброєних російських військовослужбовців, які не становлять для України серйозної загрози. Однак джерело ZN.UA в українських органах влади стверджує, що у Білорусі зараз близько 3 тис. «вагнерівців» та 20 тис. російських військовослужбовців, які розташовані в основному вздовж російсько-білоруського кордону.

Для передислокації їх до українсько-білоруського кордону потрібно два-три дні, однак і цієї сили замало для проведення операції: для її успіху необхідне угрупування 80–100 тис. осіб

«Ця інформація загалом відповідає оприлюдненій оцінці ГУР Міноборони: на території Білорусі зараз немає достатньо сильного ударного угруповання. Безумовно, росіяни формуватимуть кулак для завдання повторного удару по українській столиці. Але без участі білорусів ризик вторгнення росіян із боку Білорусі мінімізується», - підкреслює автор.

Зокрема попри наявність детального плану повторного наступу на Україну з півночі, президент РФ Владімрі Путін прийматиме остаточно військово-політичного рішення про повторне вторгнення залежно від того, чи братиме в ньому Білорусь, оскільки своїх сил росіянам не вистачає.

Читайте також: Другому наступу на Київ передуватиме знищення мостів через Дніпро — оглядач

Про те, що для Путіна Київ досі залишається самим жаданим призом, захоплення якого дозволить йому відчути себе переможцем у його глобальній війні проти Заходу та про місце в цій затії Лукашенка і Білорусі читайте у статті Володимира Кравченка.

Більше матеріалів Володимира Кравченка читайте за посиланням.