UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Балтійському морі вперше проводяться навчання з відбиття російської атаки

Участь беруть понад три тисячі західних військовослужбовців.

Військово-морські навчання, які стартують у Балтійському морі 9 вересня, вперше будуть зосереджені на відбитті нападу Росії, повідомив головнокомандувач ВМС Німеччини, віце-адмірал Ян Крістіан Каак, пише Sky News.

«Фінляндія і країни Балтії майже на 100% залежать від морських шляхів постачання через Балтійське море. Якщо Сувалкський коридор буде заблоковано — а це легко зробити, оскільки там лише дві дороги і одна залізнична гілка —то в нас залишаться тільки морські шляхи, і саме через них нам доведеться пробиватися», — заявив Каак.

 У двотижневих навчаннях візьмуть участь близько 30 кораблів і понад три тисячі західних військовослужбовців з усіх країн НАТО на Балтійському морі, а також Швеції, яка незабаром стане членом Альянсу і небалтійських союзників: Канади, Нідерландів, США, Бельгії та Франції.

У програмі навчань також десантні операції та удари з моря на сушу, а також  забезпечення безпеки морських шляхів через Балтику. 

Читайте також: Наймасштабніші з часів Холодної війни авіанавчання НАТО: NYT про сигнал Заходу Росії

Військово-морський флот США відправить до навчань Mesa Verde — корабель довжиною понад 200 метрів, призначений для транспортування і висадки близько 800 морських піхотинців.

Торік Сполучені Штати відправили на навчання у Балтійському морі десантно-штурмовий корабель ВМС США USS Kearsarge. 

П'ятого червня Росія почала військові навчання Балтійського та Тихоокеанського флотів. одночасно із навчаннями Baltops 23  країн НАТО та їхніх партнерів.