UA / RU
Підтримати ZN.ua

Це справді варварство – Блінкен про путінську тактику ведення війни

Російський диктатор хоче занурити український народ у темряву та голод.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що спроби Росії воювати з цивільним населенням і вивести з ладу критичну інфраструктуру України є справжнім варварством. Про це повідомляє Politico.

За словами Блінкена, президент Росії Владімір Путін прийняв тактику випаленої землі, тому що його збройні сили не змогли досягти своїх попередніх завойовницьких цілей у війні проти України.

"Путін намагався стерти Україну з карти, стерти її ідентичність, повернути її назад до складу Росії. Це не вдалося. Тоді він почав захоплювати землі на сході та півдні України. Це не вдалося, тому що українські військові відтіснили і повернули багато територій, які захопив Путін", - зазначив Державний секретар.

"Він намагається використати зиму як зброю, вимкнути світло, вимкнути тепло, занурити український народ у темряву і холод саме в той час, коли наступають зимові місяці. Це справді варварство", - додав він.

Читайте також: Bloomberg: Перемоги України можуть стати проблемою для США

Нагадаємо, раніше Ентоні Блінкен заявляв, що задля допомоги Україні НАТО інвестуватиме у виробництво зброї радянського зразка. Ймовірно, йшлося про виробництво 152-мм снарядів у Чехії, Словаччині та Болгарії.