UA / RU
Підтримати ZN.ua

Це був важкий ранок для Ізраїлю та України — посольство

Українське дипломатичне представництво закликало покласти край "осі зла".

Посольство України в Ізраїлі прокоментувало вбивство ізраїльських заручників у полоні палестинського угруповання ХАМАС. Дипломатичне представництво заявило, що обидві держави опинились під ударом "осі зла": Ірану, ХАМАС, Росії та "Хезболли".

"Це був важкий ранок як для Ізраїлю, так і для України — країн, які опинилися жертвами терору "осі зла". На тлі тривожних новин в Ізраїлі Росія продовжує свої жорстокі дії, націлившись на цивільні райони Харкова", — заявили у посольстві.

Читайте також: Ізраїль може завдати удару по маріонетках Ірану, не розпочинаючи війну — Bloomberg

Там також підкреслили, що західні союзники України та Ізраїлю мають обʼєднатися, аби покласти край терору країн "осі зла".

1 вересня росіяни вчергове обстріляли Харків. Наразі відомо про 29 постраждалих у Немишлянському та Салтівському районах. До цього росіяни також обстріляли місто авіаційними бомбами та вбили чотирьох людей, серед них 14-річна дівчинка.

Нагадаємо, 1 вересня ізраїльські військові повідомили про те, що знайшли тіла шістьох заручників, які загинули у полоні ХАМАС. Одним із загиблих був громадянин США. Лідер Сполучених Штатів Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс засудили злочин терористів.

Раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявляв, що загрозу в єврейській державі не варто перебільшувати, проте закликав українців утриматися від поїздок туди. Його заклик був повʼязаний з тим, що багато авіакомпаній припинили польоти до Ізраїлю на тлі погроз з Ірану.