UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп заздалегідь знав про публікацію WikiLeaks документів Демпартії - Коен

Майбутній президент був поінформований про підготовку удару по виборчій кампанії його основної конкурентки.

Кандидату в президенти Дональду Трампу, майбутньому американському президентові, було заздалегідь відомо, що ресурс WikiLeaks планує опублікувати вкрадені у Демократичній партії США документи, завдавши таким чином шкоди кампанії його конкурентки Гілларі Клінтон, заявив екс-адвокат Дональда Трампа Майкл Коен під час публічних слухань перед Комітетом з нагляду Палати представників Конгресу США, пише AP.

Коен розповів, що Трампу заздалегідь повідомили про намір WikiLeaks опублікувати електронні листи, викрадені хакерами з серверів демократів; ця публікація завдала б серйозної шкоди виборчій кампанії його основної конкурентки Гілларі Клінтон.

"Коен стверджує, що за кілька днів до загальнонаціонального з'їзду Демократичної партії у штабі Трампа відбулася телефонна розмова... під час якої його радник Роджер Стоун повідомив, що найближчими днями WikiLeaks опублікує "величезну купу" електронних листів у якості атаки на кампанію Клінтон", - йдеться у повідомленні.

Твердження Коена суперечить словам Трампа про те, що він не знав про публікацію. Колишній радник президента США Роджер Стоун вже заявив, що слова Коена - брехня.

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер заявив про докази контактів екс-радника Трампа з WikiLeaks

Як відомо, в ході президентської гонки в США сайт Wikileaks оприлюднив листи кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон, отримані у результаті хакерських атак - на загальний огляд потрапили десятки тисяч листів. Ця публікація сильно зіпсувала позиції Клінтон на виборах. Американські спецслужби вважають, що за зломом її пошти стоїть російська влада.