UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп заявив, що Китай скасує мита у відповідь на американські товари

Президент США впевнений, що країни укладуть угоду про захист інтелектуальної власності.

Президент США Дональд Трамп висловив упевненість, що Китай скасує мита на американські товари, введені у відповідь на мита США на китайську продукцію.

Він також заявив, що країни укладуть угоду про захист інтелектуальної власності.

"Голова Сі та я завжди будемо друзями, незалежно від наших торговельних суперечностей. Китай прибере свої торгові бар'єри, тому що це правильно. Мита стануть взаємозалежними, і буде укладено угоду з інтелектуальної власності. Чудове майбутнє для обох країн", - написав американський президент ан своїй сторінці в Twitter у неділю, 8 квітня.

Раніше, торгове представництво США опублікувало список з 1300 найменувань китайських товарів, на які можуть бути накладені мита. У відомстві зазначають, що це відповідь на нечесну торгівлю з боку Китаю, крадіжку технологій та інтелектуальної власності.

З 2 квітня Китай підвищив мита на 128 товарів із Сполучених Штатів у відповідь на нещодавнє рішення Вашингтона щодо мит на алюміній і сталь із Пекіна. Так, фрукти і вироблені з них продукти відтепер обкладаються 15% митом, а американська свинина та продукція з неї - 25%.

Дональд Трамп оголосив про плани ввести мита на імпорт товарів з Китаю загальною вартістю 60 мільярдів доларів, а також обмежити китайські інвестиції в США. Відповідне рішення було прийнято через крадіжку Китаєм технологій за допомогою кібератак і запозичення технологій шляхом доступу іноземних компаній на китайський ринок.