UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп захищає Путіна і заперечує його причетність до вбивств журналістів – The Guardian

За словами кандидата в президенти США, причетність президента Росії до вбивств ніколи не було доведена.

Одіозний мільярдер і кандидат в президенти США Дональд Трамп почав активно захищати президента Росії Володимира Путіна, заперечуючи, що його режим може бути причетним до переслідування і вбивства російських журналістів.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на заяви головного претендента на Овальний кабінет від республіканських сил під час вчорашнього інтерв'ю на одному з американських телеканалів.

На запитання про причетність Путіна до скандальних вбивств відомих журналістів, Трамп відповів, що це ніколи не було доведено.

"Наша країна теж дуже багатьох вбила", - сказав американський мільярдер.

"Заради справедливості до Путіна, ви стверджуєте, що він вбив людей. Я цього не бачив. І я не знаю, чи він щось таке робив", - додав він, попросивши американських журналістів назвати імена російських репортерів, до яких вірогідно причетний президент Росії.

Ведучий телеканалу ABC Джордж Стефанопулос нагадав Трампу про загибель Анни Політковської і про те, що незалежні розслідування активістів вказують на причетність Кремля до цієї розправи над критиком влади.

"Якщо він вбив журналістів, тоді я вважаю це жахливим. Але ніхто ж не стояв з пістолетом і не брав на себе вину. Він завжди заперечував це. Не було ж доведено, що Путін хоч колись когось убив. А поки немає доказів, доти особа невинувата. Принаймні в нашій країні ніхто не довів, що він вбив журналістів", - стверджував Трамп.

Читайте також: У Білому домі закликали зняти Трампа з президентської гонки

При цьому кандидат в президенти США запевнив, що буде тісно співпрацювати з Путіним в разі перемоги на виборах "в інтересах нашої країни". Російський президент нещодавно похвалив Трампа і назвав його "дуже колоритним і талановитим". У свою чергу, американський мільярдер відповів, що похвала російського президента – це "велика честь" для нього. Він додав, що Путіна "поважають в Росії і її межами".

В цей же час, видання Financial Times спробувало пояснити феномен Дональда Трампа в передвиборчій гонці у США. Адже, як не дивно, чим більше мільярдер ображає цілі групи американського населення і чим більш скандальніші заяви він робить, тим більше зростає його популярність. На думку оглядача видання, це можна пояснити тим, що прихильники Трампа в США мріють про свою версію Путіна.

Сам Тармп, схоже, у своїй передвиборчій кампанії використовує прийоми президента Росії. Він вигадав "зовнішнього ворога", розповідаючи про загрозу від мусульман і нелегальних іммігрантів, він вживає жорстку лексику і не зникає з ефірів національних телекомпаній. Як і Путін, Трамп намагається бути спонтанним і непослідовним, збиваючи таким чином з пантелику опонентів.

Раніше видання Wall Street Journal писало, що погляди Трампа на Путіна розходяться з думкою виборців. Як свідчать опитування, проведенні Wall Street Journal і СBS News, 20% прихильників республіканських сил вважають Росію гострою загрозою безпеці США, а ще 65% - вважають її довгостроковою загрозою.

Однак правда і те, що республіканці, як і демократи, почуваються втомленими після 14 років війни в Іраку і Афганістані. У будь-якому разі, перед виборами президента США варто чекати жорстких дебатів. І Путін стане головною темою для суперечок.

Раніше повідомлялося, що Трампа не турбує питання членства України в НАТО. Він також в черговий раз натякнув, що у разі обрання його президентом США перестануть бути лідером політичної підтримки України на міжнародній арені. Зокрема, Трамп не розуміє, чому США повинні брати на себе провідну роль у захисті України.

Але щодо ставлення до українців мільярдер також давай суперечливі коментарі. Раніше Трамп давав зрозуміти, що продовжить підтримувати Україну, якщо стане президентом.