UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп вперше заговорив про свій можливий програш на виборах

Він також заперечив закриття нинішньої адміністрації через пандемію.

Під час крайнього виступу перед журналістами президент США Дональд Трамп вперше публічно заговорив про можливість того, що в майбутньому Білий дім очолить нова адміністрація під керівництвом Джа Байдена.

Трамп також додав, що адміністрацію не будуть закривати через погану епідситуацію з пандемією коронавірусу. 

"Я не буду, нинішня адміністрація не буде закриватися. Що б не сталося в майбутньому, хто знає, якою буде наступна адміністрація - мабуть, час покаже, можу сказати: нинішня адміністрація не буде закриватися", - заявив Трамп під час виступу.

Читайте також: Юристи Трампа відмовилися працювати з ним в Пенсильванії та Аризоні – NYT

Увечері 7 листопада ЗМІ оголосили про перемогу Джо Байдена на виборах президента США.

Світові лідери шлють привітання Байдену і майбутнього віце-президента Камалі Харріс. З перемогою на виборах Байдена також привітали президент України Володимир Зеленський і глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Останні вибори в США стали своєрідним сейсмографом, який засвідчив наявність та силу соціальних розломів. За свою історію єдність американського суспільства не один раз проходила випробування на міцність, іноді — за вкрай драматичних обставин. Зараз в США відбувається черговий період болісної адаптації до нових соціальних, демографічних, економічних та культурних реалій, значною мірою обумовлений процесами глобалізації. У причинах соціально-політичного розколу в США та завданнях, які стоять перед обраним президентом Дж.Байденом розбирався екс-посол України в США Олег Шамшур у статті E Рluribus Unum?