UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп виступив проти добудови "Північного потоку 2" після інциденту з Навальним

Трамп розкритикував позицію Німеччини

Президент США Дональд Трамп заявив, що підтримує ініціативу щодо відмови від "Північного потоку 2" після отруєння російського політика Олексія Навального.

"Звичайно, так", - наголосив він на пресконференції в понеділок, 7 вересня, відповідаючи на питання журналіста про те, чи згоден він з ідеєю відмови від цього проєкту у відповідь на те, що трапилося з Навальний, передає «Інтерфакс-Україна».

Президент США також нагадав, що і до історії з Навальний виступав проти цього проєкту.

"Та ви й не чули про" Північний потік - 2 "до тих пір, поки Трамп не прийшов", - заявив він.

Також Трамп підкреслив, що обурений тим, що "Німеччина укладає угоду, згідно з якою буде платити Росії мільярди доларів, а при цьому - ми повинні захищати Німеччину якраз від Росії".

Читайте також: Навального вивели зі штучної коми: лікарі розповіли про стан політика

2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною «Новачок» . Канцлер Ангела Меркель констатувала, що Навальний став жертвою злочину , і Кремль повинен відповісти за це.

20 серпня Навального   госпіталізували в Омську клініку після екстреної посадки літака, на якому він повертався в Москву з Томська. Попередньо однією з версій було отруєння непізнаним токсином. Згодом російські лікарі відкинули версію про отруєння і почали заявляти про "порушення обміну речовин".

22 серпня приватний літак ініціативи Cinema for Peace   доставив Навального з Томська в Берлін.

Детальніше про отруєння Навального і тих, кому в Росії може бути вигідно його усунення, читайте в статті Олексія Їжака «Кремль грає чорними» в ZN.UA.

Впливові німецькі політики закликають до згортання проєкту «Північний потік-2» в якості санкцій проти Росії через отруєння опозиціонера Олексія Навального . Зокрема, про це заявив Норберт Рьоттген, голова парламентського комітету у закордонних справах Німеччини, який представляє ХДС, відзначаючи, що обмеження проти РФ повинні стосуватися і сфери торгівлі газом, оскільки «це єдина мова, яку Росія розуміє».

Таке рішення підтримав і глава Мюнхенській конференції з безпеки Вольфганг Ішингер. Він заявив, що після отруєння Навального просто вислати посла - недостатньо. Однак, за словами одного з найвпливовіших німецьких політиків, повністю оголошувати РФ бойкот також не варто.