UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп пропонує провести скасований саміт Великої сімки, куди він може запросити Путіна

Інші лідери, крім прем'єра Італії, були проти запрошення Путіна.

Президент США Дональд Трамп заявив про те, що він може знову прийняти саміт лідерів країн Великої сімки у Вашингтоні або у передмісті, після того як раніше скасував очну зустріч через пандемію нового коронавірусу. Раніше президент Франції Еммануель Макрон не виключив, що Трамп може запросити президента РФ Путіна в якості гостя на саміт G7 США.

"Я планую перенести G7 на ту ж або аналогічну дату у Вашингтоні, округ Колумбія, в легендарному Кемп-Девіді. Інші учасники також починають поставляти карантин. Це було б чудовим знаком для всіх. Нормалізація", - твітнув Трамп в середу.

Як повідомлялося, лідери Франції, Німеччини, Британії, Італії, Канади, Японії і США вважають за доцільне зміцнювати співробітництво з Росією, але питання її повернення до G7 є передчасним. Таких висновків лідери країн-членів G7 дійшли за підсумками обговорення "російського питання" на саміті в Біарріці.

Читайте також: Радбез ООН проведе екстрене засідання по Ідлібу

Однак, як повідомляє The Guardian, на переговорах Трамп наполегливо стверджував, що Путіна потрібно запросити на наступний саміт. З інших лідерів за столом лише прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте запропонував Трампу підтримку в цьому питанні, інші виступили проти.

Росію виключили з G8 у 2014 році через анексію Криму і розв'язування війни в Донбасі.