UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп повідомив про початок торгових переговорів з Китаєм

Президент США зазначив, що вони повинні закінчитися протягом 90 днів.

Президент США Дональд Трамп заявив, що про старт переговорного процесу між США і Китаєм з торгових питань. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

"Переговори з Китаєм вже почалися. Якщо вони не будуть продовжені, вони закінчаться через 90 днів після нашої чудової і дуже теплої вечері з головою КНР Сі Цзіньпіном в Аргентині", - заявив президент США.

Трамп заявив, що торгові представники США будуть посилено працювати над тим, щоб "зрозуміти чи можлива угода з Китаєм, і якщо це так, ми її підпишемо".

"Сі й я хочемо укласти цю угоду. І швидше за все це відбудеться. Але якщо ви не пам'ятаєте, я – людина мит. Коли люди або країни намагаються стати причетними до великого багатства нашої країни, я хочу, щоб вони платили за подібні привілеї. Це завжди буде найкращим способом збільшити нашу економічну міць. Зараз ми отримуємо мільярди доларів від імпортних мит. Зробимо Америку знову великою!", - підкреслив Трамп.

Раніше повідомлялося, що Трамп заявив про прогрес у відносинах між США і Китаєм. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі обидва лідери погодилися на перемир'я в своїй торговій війні. Трамп і Сі домовилися з 1 січня 2019 року залишити торгові мита на рівні 2018 року. Зростання мит заморожений на 90 днів.

Із 24 вересня США запровадили 10-відсоткові мита на китайські товари на суму в $ 200 мільярдів на рік і попередили, що тариф зросте до 25% із 1 січня 2019 року, якщо Пекін не піде на поступки. Одночасно нові мита на американські товари на суму $ 60 мільярдів почали діяти в Китаї. Раніше сторони запровадили взаємні мита на продукцію вартістю $ 50 мільярдів. Торгівельна війна почалася навесні, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з низки країн, зокрема з Китаю.