UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп порівняв себе з Лінкольном через негативне висвітлення у ЗМІ

Трамп вважає, що 95% ЗМІ налаштовані до нього вороже.

Президент США Дональд Трамп поскаржився на упереджене до нього ставлення з боку ЗМІ і порівняв себе з Лінкольном, повідомляє Fox News.

"Мене зустрічає преса з такою ворожістю, з якою не стикався ні один президент", – сказав Трамп під час інтерв'ю в меморіальному комплексі присвяченому Аврааму Лінкольну.

"Через найбільш схожу ситуацію проходив ось той джентльмен", - сказав Трамп, вказуючи на статую 16-го президента. "Вони завжди говорили, що ні з ким не поводилися гірше, ніж з Лінкольном. Я вважаю, що зі мною поводяться гірше".

Трамп часто сварився з журналістами під час щоденних брифінгів по коронавірусу після того, як COVID-19 почав поширюватися в США.

Читайте також: Трамп прогнозує, що від коронавірусу можуть померти сто тисяч американців

Нагадаємо, 3 травня розвідки США, Великобританії, Австралії, Нової Зеландії, Канади оприлюднили спільний доповідь, в якому йдеться про відповідальність КНР за поширення коронавіруса SARS-CoV-2. Офіційний Пекін приховував інформацію про те, що коронавірус передається від людини до людини, забороняв передавати зразки SARS-CoV-2 західним вірусологам, репресував лікарів, які намагалися привернути увагу до нового захворювання.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про те, що має докази витоку коронавірусу. Білий дім наказав спецслужбам розслідувати всі повідомлення про випадки зараження, супутникові знімки та інші дані, щоб встановити, приховували Китай і ВООЗ інформацію.

У свою чергу Китай заявляв про те, що коронавірус привезли в країну саме з території США. Детальніше про вплив пандемії на розстановку сил на міжнародній арені читайте в статті Сергія Корсунського "Геополітика пандемії для ZN.UA.