UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп порадив Пелосі не витрачати час на імпічмент

За словами американського президента, Пелосі та інші демократи Палати витрачають час на розслідування про імпічмент, розгорнувши "партизанську полювання на відьом".

Під час передвиборної кампанії в Лексінгтоні, штат Кентуккі, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп розкритикував спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, заявивши, що вона повинна "повернутися" в рідний район Сан-Франциско і очистити вулиці від наркотиків, повідомляє The Hill.

"Ненсі повинна припинити витрачати час, повернутися у свій район у Сан-Франциско та допомагати бездомним, позбутися від наркотиків", - заявив глава Білого дому.

За словами Трампа, Пелосі та інші демократи Палати витрачають час на розслідування про імпічмент, розгорнувши "партизанську полювання на відьом".

"Засоби масової інформації і демократи почали ще більш зухвалу атаку на нашу країну, зайнявшись божевільної, гиперпартизанской полюванням на відьом, пов'язаної з імпічментом", - заявив президент.

Як повідомлялося раніше, Трамп виступив за імпічмент спікера контрольованому демократами Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі і звинуватив її в державній зраді.

На думку Трампа, спікер Палати представників знала про брехню і шахрайство керівника комітету з розвідки Адама Шиффа, причетного до розголошення інформації про розмову американського лідера з президентом України Володимиром Зеленським. Трамп звинуватив Пелосі в скоєнні особливо тяжкого злочину, правопорушення і "навіть в зраді".

24 вересня, спікер Палати Представників Ненсі Пелосі повідомила про початок процедури імпічменту.

31 жовтня Палата Представників проголосувала за процедуру імпічменту, визначивши порядок публічних слухань, допиту свідків, права й обов'язки учасників процесу.

Перед цим протягом місяця члени трьох комітетів нижньої палати Конгресу проводили розслідування щодо Дональда Трампа, підставою для якого стала скарги анонімного представника розвідувального співтовариства.

Докладніше читайте у статті Володимира Кравченка "Як в Америці оголошують імпічмент" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".