UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп підтвердив виведення частини військ з Німеччини

Основні причини — залежність від російських енергоносіїв та прострочення свого внеску в НАТО.

Президент США Дональд Трамп повідомив про виведення частини американського військового контингенту з ФРН через те, що Німеччина прострочила платіж в НАТО, та щороку країна виплачує Росії мільярди доларів за енергоносії. Про це Трамп написав на своїй сторінці в Twitter.

"Німеччина платить Росії мільярди доларів на рік за енергію, і ми повинні захищати Німеччину від Росії. Що це взагалі таке? Крім того, Німеччина сильно прострочила свій 2% -ий внесок в НАТО. Тому ми виводимо частина військ з Німеччини!" - написав він.

Читайте також: Пентагон оголосив про виведення з Німеччини близько дванадцяти тисяч військових

Нагадаємо, чутки про скорочення ходили вже давно. Рішення президента США Дональда Трампа скоротити чисельність американських військ в Німеччині викликало здивування серед високопоставлених чиновників Міністерства оборони, Держдепартаменту і Білого дому. Вони дізналися про це з газети.

В свою чергу Литва Латвія і Естонія підтримують присутність американських військ у Європі і готові приймати у себе союзників на постійній основі.

В країнах Балтії побоюються, що рішення США скоротити військовий контингент в Німеччині послабить протидію російській загрози.