UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп підписав указ про пріоритетну вакцинацію від коронавірусу громадян США

Він також висловив надію на те, що вакцинація  американців почнеться "практично негайно".

Президент США Дональд Трамп у вівторок підписав указ, згідно з яким вакцину від коронавірусу COVID-19 спочатку отримають громадяни Сполучених штатів, і лише потім її почнуть постачати в інші країни.

Про це Трамп заявив під час трансляції, яка велася на сайті Білого дому 8 грудня передає «Інтерфакс Україна».

"Я підписую цей виконавчий указ для того, щоб забезпечити американцям першочерговість в отриманні американських вакцин, потім ми будемо працювати з іншими країнами по всьому світу", - сказав президент США

Він також висловив надію на те, що вакцинація жителів почнеться "практично негайно", оскільки, за його словами, надходять "мільйони доз" вакцини від COVID-19.

Нагадаємо, напередодні телеканал Fox News з посиланням на високопоставлених представників Білого дому повідомляв, що в указі також прописані рамки роботи в контексті надання міжнародного доступу до вакцини. Крім того, там викладені "три основні підходи" уряду, які включають роботу з партнерами, що володіють фінансовими засобами для закупівлі високоефективних вакцин.

МОЗ попросив США розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин   в "режимі тестування і використання в надзвичайних ситуаціях".

Європейський Союз виділив 400 млн євро Фонду «COVID-19 Vaccine Global Access Facility (COVAX)», який забезпечить придбання в 2 млрд доз вакцини до кінця 2021 і України відібрали в список учасників цієї ініціативи. Вона зможе отримати до 8 млн доз вакцини.