UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп обговорив із Мей перспективи НАТО та санкції проти Росії

Президент США провів першу міжнародну зустріч на високому рівні.

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 27 січня, зустрівся з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей, яка прибула до Вашингтону з офіційним візитом. Це перша міжнародна зустріч президента Трампа на високому рівні.

На спільній прес-конференції президент США і прем'єр-міністр Великобританії відповіли на питання про можливе зняття санкцій з Росії. Трамп заявив, що говорити про це поки ще зарано. Мей, у свою чергу, підкреслила, що санкції мають залишатися в силі, поки не будуть реалізовані Мінські домовленості.

Крім того, за словами британського прем'єра, Трамп запевнив її, що "на 100% підтримує НАТО", у той час як раніше він неодноразово критикував Альянс, називаючи його "застарілим".

Мей також висловила намір обговорити з Трампом його заяву про те, що "тортури працюють". Президент США, у свою чергу, підкреслив, що новий голова Пентагону виступає проти тортур, і пообіцяв керуватися цією точкою зору.

Тереза Мей запропонувала Дональду Трампу разом з першою леді відвідати Великобританію в 2017 році. Президент США прийняв запрошення.

Читайте також: Кандидата в президенти Франції турбує перетворення Британії у васала США

Раніше ЗМІ повідомлялося, що першу міжнародну зустріч Трамп проведе із Мей. Основною темою їх розмови стануть економічні відносини Сполучених Штатів і Великої Британії. 26 січня британський прем'єр розпочала свій візит до США.