UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп може відмовитися від зустрічі з Кім Чен Ином

Історична зустріч лідерів Північної Кореї і США опинилася під загрозою зриву.

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що президент США Дональд Трамп може відмовитися від зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином, яка запланована на 12 червня, повідомляє Reuters.

За його словами, Північна Корея не повинна намагатися отримати від США поступки за обіцянки, яких вона не збирається дотримуватися.

"Буде великою помилкою з боку Кім Чен Ина думати, що він може грати Дональдом Трампом", - сказав Пенс.

Він підкреслив, що президент "поза всяких сумнівів" зберігає за собою право відмовитися від зустрічі з північнокорейським лідером.

Читайте також: Сенатор Грем пригрозив КНДР війною в разі спроби обдурити США

Нагадаємо, історична зустріч лідерів КНДР і США опинилася під загрозою із-за постійного тиску Вашингтона на Пхеньян. Перший заступник глави МЗС КНДР Кім Ге Гван різко відреагував на постійні заяви Сполучених Штатів, що Північна Корея повинна повністю відмовитися від ядерного озброєння в односторонньому порядку.

Уряд КНДР уже скасував заплановану зустріч із делегацією Південної Кореї через військові навчання країни із Сполученими Штатами. Крім того, у Північній Кореї сприйнял ці тренування, як репетицію перед вторгненням.

Зустріч лідера КНДР Кім Чен Ина та президента США Дональда Трампа, як повідомлялося, має відбутися в Сінгапурі 12 червня.

Напередодні зустрічі Кім Чен Ин звільнив з табору трьох громадян США, а також заявив про плани закрити ядерний полігон наприкінці травня. У свою чергу, Держсекретар США заявив, що Вашингтон готовий надати Північній Кореї гарантії безпеки, якщо Пхеньян відмовиться від ядерної зброї.

Докладніше читайте в матеріалі Наталії Бутирської "Корейський півострів: довгий шлях до миру" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".