UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп і Кім Чен Ин проведуть першу зустріч без зайвих очей і вух

Зустріч буде проходити в присутності тільки перекладачів.

Першою частиною саміту США-КНДР 12 червня стане особиста зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина, на якій крім них будуть присутні тільки перекладачі, йдеться в заяві Білого дому, оприлюдненій в понеділок.

"Президент Дональд Трамп зустрінеться з північнокорейським лідером Кім Чен Ином завтра вранці о 9:00. Після перших привітань президент Трамп і голова Кім візьмуть участь у зустрічі один на один, тільки з перекладачами, в розширеній двосторонньої зустрічі і в діловому обіді", - наголошується в заяві.

Згідно із заявою, на зустрічі в розширеному складі будуть присутні держсекретар США Майк Помпео, глава апарату Білого дому Джон Келлі і радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон. До обіду приєднаються прес-секретар Сара Сандерс, посол США на Філіппінах Кім Сун і старший директор з питань Азії в Раді національної безпеки США Метт Поттінгер.

Також у документі говориться, що в кінці саміту Д. Трамп візьме участь у зустрічі з представниками ЗМІ, а потім відправиться в США приблизно в 20:00.

"Дискусії між Сполученими Штатами і Північною Кореєю тривають і просуваються швидше, ніж очікувалося", - відзначається в заяві.

Читайте також: Помпео назвав кінцеву мету переговорів з Північною Кореєю

Перший в історії саміт США і КНДР, на якому відбудеться зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина, пройде 12 червня в Сінгапурі -в готелі Capella на острові Сентоса. Сторони мають намір обговорити шляхи подолання кризи навколо денуклеаризацію Корейського півострова і КНДР.Трамп і Кім Чен Ин прилетіли в Сінгапур для проведення переговорів.

Докладніше читайте в матеріалі Наталії Бутирської "Корейський півострів: довгий шлях до миру" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".